Τι είναι ακριβώς τελικά το Σαολίν Ρόου Τσουάν; Είναι ασκήσεις χαλάρωσης; Είναι εσωτερικός δρόμος; Είναι μορφή πολεμικής τέχνης; Η παρακάτω ανάλυση ως προς τα οφέλη και ως προς το τι είναι πραγματικά είναι το Σαολίν Ρόου Τσουάν, αναφέρεται μόνο στην αυθεντική, παραδοσιακή του μορφή. Με την πάροδο εκατοντάδων ετών, υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις και απλοποιήσεις στην αρχική του μορφή. Αυτό που τελικά διδάσκεται στις μέρες μας και χαρακτηρίζεται πολλές φορές ως Σαολίν Ρόου Τσουάν, δυστυχώς αποτελεί περισσότερο μια σειρά κινήσεων για απλή χαλάρωση. Συχνά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πρωταρχική μορφή του Σαολίν Ρόου Τσουάν ως μια ολοκληρωμένη διδασκαλία και των συνολικών οφελών που μπορεί να προσφέρει.

Τι είναι το Σαολίν Ρόου Τσουάν;

Το Σαολίν Ρόου Τσουάν, αποτελείται από μια σειρά κινήσεων (οι ονομαζόμενες «Φόρμες») που σε συνδυασμό με ισχυρές ασκήσεις ενεργοποίησης Τσι Γκον, μας βοηθά να εναρμονιστούμε πλήρως με τη συμπαντική ενέργεια, ανοίγοντας παράλληλα τα κανάλια ροής της.

Τι εννοούμε με τον όρο Συμπαντική Ενέργεια;

Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα πάντα στο σύμπαν είναι Ενέργεια. Κάθε κίνηση, κάθε δράση παράγει ή καταναλώνει ενέργεια. Η ίδια ενέργεια γίνεται ύλη και η ύλη αποτελείται απο ενέργεια σε ένα ατέρμονο κύκλο εναλλαγών και μετατροπών. Όλο το σύμπαν είναι μια άπειρη πηγή - ροή ενέργειας.

Ο ήλιος είναι Ενέργεια, ο άνεμος είναι Ενέργεια, τα ποτάμια με τη ροή νερού παράγουν Ενέργεια. Μήπως ακόμα και η απλή κίνηση του χεριού μας καταναλώνει αλλά μπορεί και να παράγει Ενέργεια;

Ο άνθρωπος αποτελεί μέρος - αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της Ενέργειας.

Καθημερινά, σπαταλούμε συνεχώς Ενέργεια προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις κάθε λογής εργασίες μας. Αυτό που έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια μέσω μελετών της επιστήμης είναι ότι, ακόμα και η σκέψη καταναλώνει ενέργεια. Με τις αρνητικές σκέψεις μάλιστα, καταναλώνουμε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας και γι' αυτό το λόγο σε περιόδους έντονου στρες κουραζόμαστε πολύ πιο γρήγορα.

Ταυτόχρονα, οι περισσότερες ασθένειες ιατρικά συνδέονται με ψυχοσωματικά αίτια και προκαλούνται από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Τι εννοούμε αναφέροντας ότι «ανοίγουμε τα κανάλια ροής ενέργειας»;

Η ερώτηση θα μπορούσε να διατυπωθεί και ως εξής: Υπάρχει τρόπος να αναπληρώνουμε μέρος της ενέργειας που καταναλώνουμε καθημερινά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Μέσω τεχνικών - σειρών κινήσεων του παραδοσιακού Σαολίν Ρόου Τσουάν, μπορούμε να επιτύχουμε τη σωστή ροή ενέργειας στο σώμα μας, την εξισορρόπηση των ενεργειακών μας κέντρων και την αύξηση της ενέργειάς μας!


Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και με μια απλή (αλλά συγκεκριμένη) κίνηση του χεριού, μπορούμε να αισθανθούμε αύξηση της ροής ενέργειας στο σώμα μας!

Με τη συνεχή εξάσκηση και εμβάθυνση στις γνώσεις και στην πρακτική των ασκήσεων του παραδοσιακού Σαολίν Ρόου Τσουάν, μπορούμε σταδιακά να ανοίξουμε τα κανάλια ροής της ενέργειας, να αποτυπώσουμε στη συνείδησή μας ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ενέργειας και ολοένα επιτρέπουμε να εισέλθει περισσότερη ενέργεια μέσα μας, ανοίγοντας τα κανάλια ροής.

Τι μας βοηθάει στο να λαμβάνουμε περισσότερη ενέργεια;

Για τα οφέλη θα μπορούσαν να γραφούν άπειρα εγχειρίδια.

Αρχικά το πρώτο βασικό πλεονέκτημα είναι αυτό της καλύτερης υγείας.

Έχοντας περισσότερη ενέργεια, το σώμα μπορεί να ανταποκριθεί πιο άμεσα και να επιλύσει προβλήματα υγείας. Μπορεί ακόμα και να συμμετέχει ενεργά στην πρόληψη αυτών αντιμετωπίζοντάς τα και προ της εμφάνισής τους στον οργανισμό.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρόνια προβλήματα υγείας διορθώνονται σταδιακά με τη σωστή άσκηση στο Σαολίν Ρόου Τσουάν.

Η σωστή ροή ενέργειας μας βοηθάει επίσης να χαλαρώνουμε, να είμαστε πιο υγιείς ψυχικά και πιο συνειδητοί στις πράξεις μας.

Μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διαύγεια πνεύματος και θετικότερη σκέψη, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας.

Σαολίν Ρόου Τσουάν και σύγχρονη ζωή

Η ανάγκη των ωφελειών του Σαολίν Ρόου Τσουάν γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στις μέρες μας.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το Σαολίν Ρόου Τσουάν γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Η συνεχής πίεση της καθημερινής ζωής, οδηγεί σε μεγαλύτερο άγχος με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής αλλά και στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Θα μπορούσε κάποιος δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας είναι τελικά η ποιότητα της ζωής μας.

Η εξέλιξη της ιατρικής μπορεί να μας εγγυηθεί σε ένα σημαντικό βαθμό υγεία, αλλά το βασικό ερώτημα, αν ο άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος στα χρόνια ζωής που έχει, παραμένει άλυτο.

Το Σαολίν Ρόου Τσουάν, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο βοήθειας.

Το Σαολίν Ρόου Τσουάν είναι τέχνη αυτοάμυνας;

Λόγω των κινήσεων ροής και της ισχυρής ενέργειας του ασκούμενου, αποτελεί μια πολύ ισχυρή τέχνη αυτοάμυνας. Η μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας με οποιοδήποτε άλλο σύστημα πολεμικής τέχνης το ξεχωρίζει από τις σύνηθεις πολεμικές τέχνες που διδάσκονται και είναι πολύ αποτελεσματικό και άμεσο.

Επίλογος

Το σύμπαν είναι Ενέργεια, η ζωή είναι γεμάτη Ενέργεια, η σκέψη παράγει Ενέργεια.

Θετική σκέψη δημιουργεί θετική ενέργεια για εμάς και για τους γύρω μας, αρνητική σκέψη προκαλεί αρνητική ενέργεια προς εμάς και τους γύρω μας.

Ο άνθρωπος είναι ο καταλύτης και είναι αυτός που με τις πράξεις του ορίζει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, το Καλό και το Κακό.

Έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις, να εναρμονιστούμε με την Συμπαντική Ενέργεια και να βαδίσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά και ποιότητα στη ζωή μας.

Το Σαολίν Ρόου Τσουάν είναι εμπειρία στη πράξη και δεν βασίζεται σε θεωρίες.

Για αυτό το λόγο παρέχουμε ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας προκειμένου να βιώσετε έστω και σαν μια πρώτη επαφή τι σημαίνει Σαολίν Ρόου Τσουάν.

Κείμενο του Δάσκαλου Σι Χανγκ Για [κιν.: shìhéngyá 释恒雅] Κωστόπουλου Ιωάννη, 35ης Γενεάς του Σαολίν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

«ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΑΘΗΝΑ»
Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου Ηλιούπολης
«ΑΝΕΜΟΣ»


Tο Σωματείο μας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΠΟΚΕΣ, την αποκλειστική διαχείριση του ΠΟΚΕΣΑ, συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και είναι Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο τη διάδοση των Τεχνών του Σαολίν.

Διεύθυνση: Γραβιάς 5, Ηλιούπολη 16343
Κινητό: +30 6906505860
Επίσημη Σελίδα Facebook | Επίσημη Σελίδα Twitter | E-mail: info@shaolinwind.gr