Α.Σ. "ΑΝΕΜΟΣ"



Μιά από τις πιο δυναμικές του παρουσίες έκανε ο ΑΝΕΜΟΣ και η Ομάδα Ανάπτυξης Πολιτισμού Σαολίν Ηλιούπολης, την περασμένη Κυριακή στην Νεμέα. Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Νεμέας, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2017, το 6ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Νεμέας «Μάχιμος Λέων», με διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάχιμος Λέων και το Δήμο Νεμέας, με την στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών τεχνών. Ο Σενσέι Δημήτρης Καπέλλος, συνεχίζει για 6η χρονιά το Φεστιβάλ αυτό, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών. Έτσι και φέτος, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 Σπουδαστές από 40 συλλόγους, δημιουργώντας μία εορταστική ατμόσφαιρα πολεμικών τεχνών και αθλητικού ιδεώδους.


Την διοργάνωση ξεκίνησε ο κ. Σταυρίδης Ιορδάνης, διευθυντής του ΕΠΟΣ, με έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της Ε.Ο.Π.Τ.. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή Μαύρων Ζωνών, των προχωρημένων Σπουδαστές του Κ.Σ.Καράτε Ξυλοκάστρου και η παρουσίαση των συμμετεχόντων σωματείων με την καθιερωμένη απονομή τιμητικών αναμνηστικών στους δασκάλων τους.

Με το φεστιβάλ αυτό, ολοκληρώθηκαν για φέτος, τα πολιτιστικά δρώμενα του Άνεμου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την εκπληκτική εμφάνιση των σπουδαστών μας. Οι Καρανίκα Αργυρώ, Γρίβα Άρτεμις, Τούπαλας Βαγγέλης, Δούμουρα Ζήνα, Μουλίνος Γιώργος, Κατακαλαίου Νικολέτα, Τσιάρα-Ευσταθίου Λητώ, Τσίγαλος Κυριάκος και Κατακαλαίος Σταύρος, παρουσίασαν τεχνικές και φόρμες με γυμνά χέρια και όπλα από την τεράστια παρακαταθήκη του Πολιτισμού Σαολίν, κερδίζοντας τον ευφημισμό του κοινού, κάνοντας περήφανη την δασκάλα τους Αντωνίου Ευσταθία.

«Στην ιστορική πόλη της Νεμέας κάθε χρονιά, συναντιούνται τα βαθιά νοήματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με την ουσία  των πολεμικών τεχνών. Ο άθλος του Ηρακλή με το λέοντα δεν είναι άλλος από τον συνεχή αγώνα κάθε ασκούμενου στις πολεμικές τέχνες με τα πανίσχυρα ζωώδη ένστικτα, με το εγώ και τα πάθη του. Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή στις εκδηλώσεις αυτές αναζωπυρώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.» δήλωσε με το πέρας του φεστιβάλ Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης.






Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaoliwind.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolinwind.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.
Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε δήλωση Προσωπικών δεδομένων - GDPR, σε επιφύλαξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και σε όρους και προϋποθέσεις χρήσης.