Α.Σ. "ΑΝΕΜΟΣ"



Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες PRO SANDA BOXING JUNIORS – YOUNG DRAGONS 3 [ΝΕΟΙ ΔΡΑΚΟΙ 3], στο «Rail Entertainment Studio» στον Πειραιά. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τους προπονητές Φίλη Νίκο και Γεωργίου Κώστα και παρουσίασαν το εκκολαπτόμενο ταλέντο των νεαρών μαχητών στην αρένα Kung Fu Sanda. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu - Kung Fu, με δημοσιογραφική κάλυψη του fight.gr και του dynamicsports.gr.

Από το σύλλογο μας συμμετείχαν οι Τούπαλας Βαγγέλης, Ριζούλη Μαριάνθη και ο πρωτοεμφανιζόμενος Παπαδόπουλος Ηλίας, οι οποίοι επέδειξαν εξαιρετική ικανότητα και αποφασιστικότητα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Την ομάδα συνόδευσαν οι μαθητές του κέντρου μας Δούμουρα Ζήνα, Καυκή Δέσποινα και Τσίγαλος Κυριάκος.

Αναλογιζόμενοι την επιτυχία της εκδήλωσης, οι διοργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσους συνέβαλαν στον θρίαμβο της. Εκτίμησαν από καρδιάς τους παρευρισκόμενους που η παρουσία τους ενίσχυσε την ηλεκτρική ατμόσφαιρα του τουρνουά. Ευχαριστίες δόθηκαν επίσης στους γονείς, τους δασκάλους και τους προπονητές των οποίων η αμέριστη υποστήριξη καλλιέργησε τα ταλέντα των αθλητών και ενθάρρυνε τις καλύτερες επιδόσεις τους.

Παρά την έλλειψη γηπέδου και τις άλλες δυσκολίες που προέκυψαν, οι διοργανωτές κοιτάζοντας πάντα το μέλλον, εξέφρασαν τις καλύτερες ευχές τους σε όλους τους συμμετέχοντες, προπονητές και υποστηρικτές, σηματοδοτώντας την προσμονή για μελλοντικές εκδηλώσεις.

Για τη συμμετοχή του συλλόγου μας, που έγινε μετά από επιφυλάξεις παραγόντων και γονέων, ο επικεφαλής του συλλόγου Κατακαλαίος Δημήτρης, προπονητής και δάσκαλος Σαολίν 34ης γενεάς, επισήμανε τα εξής:

Στα 40 χρόνια ενασχόλησης μου με τις πολεμικές τέχνες, πάντα υπήρχαν εκείνοι που θεωρούσαν τα μαχητικά σπορ βίαια και εκτός κουλτούρας, όπως και εκείνοι που ενώ ήθελαν να ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, ταυτόχρονα δεν ήθελαν οι ίδιοι να  πονάνε ή να χτυπάνε, να μην έχουν γνώση του τι μπορούν να προκαλέσουν στους άλλους αλλά και τι μπορούν οι ίδιοι να πάθουν.

Έχω λοιπόν να πω σε εκείνους που ανησυχούν για τη βία, πως τίποτε δεν έχει βιαστεί περισσότερο και από την ίδια την βία.

Η ιστορία του ανθρώπου είναι γεμάτη με σελίδες θαυμασμού και τιμές δόξας της ανδρείας των μαχητών και των πολεμιστών, γιατί αυτό που έμενε από τις σφαγές στα πεδία των μαχών δεν ήταν η βία, αλλά τα ανδραγαθήματα. Οι κινέζικες πολεμικές τέχνες έμειναν στην ιστορία για την τέχνη και την απαράμιλλη τεχνική των μαχητών τους και όχι για το πόσους σκότωσαν οι μαχητές αυτοί, κλπ κλπ.

Και φτάνοντας στα παιδιά που ασχολούνται με το Κουνγκ Φου και ιδιαίτερα με το Σαολίν, έχω να πω ότι υπόκεινται σε μία μορφή βίας που τα κάνει πολλές φορές να ντρέπονται να πούνε φανερά ότι ασχολούνται με την τέχνη. Ένα συνεχές μπούλινγκ, όχι μόνο από συμμαθητές και φίλους αλλά και από ενήλικες συγγενείς και μη, που το περνάνε στην πλάκα, αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου αστείο.
- «Τι κάνεις Κουνγκ Φου; Τι είσαι χορεύτρια;»,
- «Το Κουνγκ Φου είναι μπαλέτο δεν είναι πολεμική τέχνη»
- «Το Σαολίν είναι πηδήματα και φαντασία. Στο ρινγκ δεν έχει ελπίδα»
Μπορώ να αναφέρω άπειρα από την δεκαετία του 70 που ήμουν εγώ παιδί, του 90 που άνοιξα την πρώτη μου σχολή και έβλεπα τα ίδια να συμβαίνουν στους μαθητές μου, μέχρι και σήμερα που δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Ένας τρόπος να μπορέσουν τα παιδιά να βγουν από αυτή την κατάσταση, είναι να συμμετέχουν σε αγώνες μάχης όπως το Sanda, που ουσιαστικά είναι τεχνικές Κουνγκ Φου, φορώντας προστατευτικά, σε προστατευόμενο αγωνιστικό χώρο, με διαιτητές, γιατρούς κλπ, σε event που διοργανώνονται από επίσημες ομοσπονδίες, που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας ή στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Φίλης Νίκος και ο Γεωργίου Κώστας, που έχουν το μεράκι να διοργανώνουν το YOUNG DRAGONS, ως αγώνες εμπειρίας και εξομοίωσης επαγγελματικών αγώνων, ώστε τα παιδιά να παίρνουν μία γεύση χωρίς να κινδυνεύουν και να ικανοποιούν τον ψυχισμό τους, προσφέροντας τους εκτόνωση και αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα δυναμικό αγώνα, χτίζει το χαρακτήρα τους και μπορούν αργότερα να αντεπεξέλθουν σε γεγονότα που μπορεί να απειλήσουν την ίδια τους την ζωή.

Θέλω επίσης να πω στους γονείς που ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους γίνουν βίαια, επειδή βρίσκονται στο χώρο των πολεμικών τεχνών, ότι τα μαχητικά αθλήματα δεν είναι βία. Βίαιος είναι ο κόσμος που έχουμε φτιάξει εμείς για τα παιδιά μας και τα αμολάμε χωρίς εφόδια και χωρίς καμία ελπίδα να αντεπεξέλθουν. Βία βρίσκουμε σε πολλούς χώρους εκτός των πολεμικών τεχνών. Βία έχουμε στην οδική συμπεριφορά, βία έχουμε στην οικογένεια, βία έχουμε στο ποδόσφαιρο, βία έχουμε στο σχολείο. Να θυμίσω ότι οι ανήλικοι που έχουν παραβατική συμπεριφορά, σπανίως ασχολούνται με αθλήματα ή τέχνες. Την βία την διδάσκει η ίδια η κοινωνία όπου οι ανίκανοι προΐστανται των ικανών.

Τελειώνοντας, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε ως συμπέρασμα, είναι ότι η βία βρίσκεται στο μυαλό του καθενός και όχι στην εκάστοτε τέχνη.






Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaoliwind.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolinwind.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.
Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε δήλωση Προσωπικών δεδομένων - GDPR, σε επιφύλαξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και σε όρους και προϋποθέσεις χρήσης.