Α.Σ. "ΑΝΕΜΟΣ"



Σύμφωνα με το παραδοσιακό κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιο το έτος χωρίζεται σε 24 περιόδους. Η 20η ηλιακή περίοδος του έτους λέγεται Μικρό Χιόνι [κιν.: 小雪 xiǎoxuě] ξεκινά φέτος στις 22 Νοεμβρίου και λήγει στις 6 Δεκεμβρίου και όπως υποδηλώνει το όνομα, αναφέρεται στην εποχή του χρόνου που ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο κρύος. Ο χειμώνας έχει προχωρήσει αρκετά που σε λιγότερο από ένα μήνα οι μέρες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά!

Καθώς το κρύο επηρεάζει το σώμα, είναι σημαντικό να κάνουμε ισορροπημένη διατροφή για να διασφαλιστεί υγεία την περίοδο του Χειμώνα. Έτσι, ένα σημαντικό έθιμο αυτή την εποχή του χρόνου περιλαμβάνει την προετοιμασία φαγητού για τον μακρύ χειμώνα. Καθώς τα λαχανικά δεν μπορούν να καλλιεργηθούν το χειμώνα, τα κάνουν τουρσί για να τα συντηρήσουν όλο το χειμώνα. Με μια διαδικασία ζύμωσης στα ραπανάκια και στα λάχανα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Στο νότο, τα κέικ ρυζιού είναι μια δημοφιλής απόλαυση κατά τη διάρκεια αυτής της ηλιακής περιόδου. Τα κολλώδη κέικ ρυζιού [κιν.: 年糕 nián gāo] είναι ένα γλυκό κινέζικο επιδόρπιο που παρασκευάζεται από ρυζάλευρο. Αυτά τα κέικ ρυζιού μπορούν επίσης να τηγανιστούν.

Το πιο παραδοσιακό φαγητό για το Μικρό Χιόνι είναι το λευκό ραπανάκι [κιν.: 萝卜 luóbo]. Η ρίζα και τα φύλλα είναι βρώσιμα και το ραπανάκι μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να κοιμηθούμε λίγο περισσότερο, να κοιμηθούμε λίγο νωρίτερα και ιδανικά να κοιμηθούμε μετά την ανατολή του ηλίου, για να εξασφαλίσουμε ηρεμία και αποθήκευση. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήσυχοι, λίγο πιο ξεκούραστοι και λίγο πιο εσωστρεφείς για να προετοιμαστούμε για το Μεγάλο Χιόνι [κιν.: 大雪 dàxuě] που έπεται.

Ενδεικτικό αυτής της περιόδου είναι και το ποίημα του Bai Juyi από τη δυναστεία των Τανγκ (618-907).

Μια πρόταση στον φίλο μου τον Liu

Το πρόσφατα παρασκευασμένο κρασί από ρύζι είναι ώριμο και αρωματικό.

Υπάρχει μια καλή φωτιά που καίει στην κόκκινη σόμπα.

Έρχεται χιόνι και σύντομα θα νυχτώσει.

Φίλε μου, τι θα έλεγες να έρθεις στο σπίτι μου και να απολαύσεις λίγο κρασί μαζί μου;

问刘十九
白居易(唐)

绿蚁新醅酒,
红泥小火炉。
晚来天欲雪,
能饮一杯无。






Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaoliwind.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolinwind.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.
Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε δήλωση Προσωπικών δεδομένων - GDPR, σε επιφύλαξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και σε όρους και προϋποθέσεις χρήσης.
Μικρό Χιόνι