Α.Σ. "ΑΝΕΜΟΣ"



Οι προπονητές του Κ.Σ.Άνεμος, Κατακαλαίος Δημήτρης και Αντώνιου Ευσταθία, ολοκλήρωσαν το Α’ μέρος των πρακτικών μαθημάτων της Σχολής Προπονητών Γουσού Κουνγκ Φου Γ’ Κατηγορίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, που ίδρυσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού (Τμήμα Προπονητών και Εκπαιδευτών Αθλημάτων) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το Α’ δια ζώσης μέρος της Σχολής Προπονητών, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων, 20 με 25 Μαΐου 2022. Η δημιουργία Σχολής Προπονητών στη ΓΓΑ είναι αναγκαία, ώστε να υπάρχει συνεχής και επαρκή προπονητική στελέχωση του αθλήματος του «Γουσού Κουνγκ-Φου», ιδίως όταν αυτό σαν «ειδικότητα» δεν διδάσκεται από άλλο φορέα.



Το διδακτικό προσωπικό στελέχωσαν οι προπονητές Haojun Zhuo, μέλος της τεχνικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γουσού (EWUF) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γουσού (IWUF) και Τορνεσάκης Μύρων, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ-Φου, για τα αγωνιστικά στυλ, για το Sanda οι προπονητές Alexander Randucev, Διεθνής Διατητής Sanda και Roman Vlasenko και για τα παραδοσιακό στυλ οι προπονητές Παπαχρήστος Χρήστος στο Wu Hao Taiji Quan και Καραπάνος Σπύρος στο Wing Chun.



Τη σχολή παρακολούθησαν περίπου τα 200 άτομα, ανάμεσα τους και οι δάσκαλοι τους ΕΠΟΣ, Κατακαλαίος Δημήτρης, Αντώνιου Ευσταθία, Κοκκάλας Λάμπρος, Καπατσούλιας Παναγιώτης, Μπάννερ Άντριου, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Σταυράκος Μάριος, Φουσκαρίνης Δημήτριος, Παϊπάτη Χρύσα, Γκάγκωση Φερωνίκη και Λιαροπούλου Δώρα, Ηλίας Αλεξόπουλος και Αντώνης Παντελιάς.



Η ίδρυση της Σχολή Προπονητών είναι ένα μεγάλο βήμα της Ομοσπονδίας, για να προλάβει τις εξελίξεις και να ανάγει στο άθλημα του Γουσού Κουνγκ-Φου στις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Όπως η σύσταση Ψηφιακού Μητρώου Προπονητών, η τυποποίηση των απαραίτητων προσόντων των επαγγελματιών που αναλαμβάνουν σε αγωνιστικό επίπεδο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των αθλητών καθώς και ένα πρότυπο - κοινό πλαίσιο οργάνωσης, δομής και λειτουργίας, των αθλητικών συλλόγων Γουσού Κουνγκ-Φου και πολλά ακόμα. Δήλωσε ο Κύριος Δ. Αδόργιαστος Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. 



Η Σχολή Προπονητών θα συνεχιστεί με το Πρόγραμμα Θεωρητικών Σπουδών που θα περιλαμβάνει Γενική Προπονητική, Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού, Αθλητική Ψυχολογία, Μεθοδολογία Διδασκαλίας, Βιομηχανική, Αθλητιατρική, Ανατομία, Αθλητικό Δίκαιο και άλλα και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο με το Β’ μέρος των πρακτικών μαθημάτων.






Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaoliwind.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolinwind.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.
Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε δήλωση Προσωπικών δεδομένων - GDPR, σε επιφύλαξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και σε όρους και προϋποθέσεις χρήσης.
Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας 2022
Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας 2022
Σχολή Προπονητών Γ’ Κατηγορίας 2022