Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας «Μελέτη για τον Καρκίνο και τη Διατροφή Ευρωπαϊκής Προοπτικής» [EPIC - European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition] , οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης από προϊόντα ζωικής προέλευσης, κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρδιά ή από εγκεφαλικό.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 1992, με τη συμμετοχή 451.256 ανθρώπων χωρίς κάποια χρόνια πάθηση, ηλικίας 35 έως 70 ετών, από 10 Ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, 2015, στην Βαλτιμόρη.

Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν βαθμολογικό πίνακα, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για το ύψος, το βάρος, τη τροφή, τη συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων, τον τρόπο ζωής και τη σωματική δραστηριότητα. Καταγράφηκαν οι αιτίες και οι ημερομηνίες θανάτου κατά την ενεργό παρακολούθηση των συμμετεχόντων. Οι ερευνητές βαθμολογούσαν τους συμμετέχοντες με βάση τον τύπο της τροφής τους. Πρόσθεταν βαθμούς για την κατανάλωση τροφής από επτά φυτικές ομάδες τροφίμων: λαχανικά, φρούτα, φασόλια, δημητριακά, πατάτες, καρύδια, και ελαιόλαδο, ενώ αφαιρούσαν βαθμούς για τις πέντε ζωικές ομάδες τροφίμων: κρέας, ζωικά λίπη, αυγά, ψάρια και άλλα θαλασσινά ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Με βάση τις βαθμολογίες τους, οι συμμετέχοντες ταξινομήθηκαν από λιγότερο χορτοφάγοι ως μόνο χορτοφάγοι. Τα αποτελέσματα κατά την έναρξη της μελέτης προσαρμόστηκαν ως προς την ηλικία, το φύλο, τις ημερήσιες θερμίδες, το δείκτη μάζας σώματος, το κάπνισμα, τη σωματική δραστηριότητα, την εκπαίδευση, την κατανάλωση αλκοόλ και το κέντρο μελέτης.

Στη διάρκεια 13 χρόνων, περισσότεροι από 5000 πέθαναν από καρδιακές αρρώστιες και όπως διαπιστώθηκε όσοι ήταν χορτοφάγοι κατά 70% και πάνω είχαν λιγότερο από 20% πιθανότητα να βρίσκονται στους αποθανόντες, σε σχέση με τους λιγότερος χορτοφάγους που είχαν ποσοστό περισσότερο από 45%.

Η επικεφαλής της έρευνας, Camille Lassale, επιδημιολόγος του Imperial College London, της Αγγλίας, δήλωσε πως μπορεί η έρευνα να μην αποδεικνύει απαραίτητα ότι η χορτοφαγία βελτιώνει την υγεία, όμως είναι συνεπής και με άλλες σχετικές έρευνες. «Δεν είναι κάτι το επαναστατικό», δήλωσε η κα Lassale, για τα αποτελέσματα. «Είναι ένα απλό μήνυμα: Αντικαταστήστε απλώς ένα μέρος από το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά με φασόλια, καρύδια, δημητριακά και λαχανικά.»

«Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά επειδή δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν μια αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα για να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο», δήλωσε η Rachel Johnson, καθηγητής διατροφής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Πηγή: heart.org

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

«ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΑΘΗΝΑ»
Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου Ηλιούπολης
«ΑΝΕΜΟΣ»


Tο Σωματείο μας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΠΟΚΕΣ, την αποκλειστική διαχείριση του ΠΟΚΕΣΑ, συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και είναι Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο τη διάδοση των Τεχνών του Σαολίν.

Διεύθυνση: Γραβιάς 5, Ηλιούπολη 16343
Κινητό: +30 6906505860
Επίσημη Σελίδα Facebook | Επίσημη Σελίδα Twitter | E-mail: info@shaolinwind.gr