Η μετάδοση υπέροχης φυσικής κομψότητας χαρακτηρίζει το υψηλότερο επίπεδο ποιητικής τέχνης. Ωστόσο, η υψηλότερη ψυχή του Τσαν δεν είναι άλλη από το υπερκόσμιο μεγαλείο. Είναι αυτονόητο ότι η ποίηση Τσαν χαρακτηρίζεται επίσης από την ανυπέρβλητα φυσική χάρη της. Αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές εδώ είναι το εξής: Όλα τα ποιήματα των οποίων το περιεχόμενο έχει κάτι να κάνει με το Τσαν ή που περιέχει κάποια φρασεολογία που σχετίζεται με το Τσαν, δεν είναι ποιήματα Τσαν. Μόνο εκείνα τα ποιήματα Τσαν που μπορούν να παρουσιάσουν με πληρότητα την ανυπέρβλητα φυσική χάρη μπορούν να αξιολογηθούν ως αξιόλογα ποιήματα Τσαν. Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει ότι «το βίωμα της ποιητικής διαδικασίας είναι παρόμοιο με την καθιστή άσκηση του διαλογισμού». Και να προσθέσουμε ότι η σύνθεση ποίησης είναι ο τρόπος που κάνει το Τσαν να ακούγεται και το Τσαν είναι ο σιωπηλός τρόπος ποίησης.

Στη σκιά ενός πεύκου,
«Δάσκαλέ μου», μου είπε ο νεαρός,
«Υπάρχουν σε αυτό το λόφο θεραπευτικά βότανα για μάζεμα.
Και εγώ δεν έχω ιδέα που να ψάξω εδώ μεσα στη σκιά».

Αν και σε αυτό το ποίημα, δεν αναφέρονται ούτε ο Βούδας, ούτε το Τσαν, το περιεχόμενό του και η ανυπέρβλητα φυσική χάρη αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια να πούμε ότι δεν είναι ποίημα Τσαν. Από αυτό το ποίημα, μπορείτε να καταλάβεται ότι ένα ποίημα Τσαν εντυπωσιάζει με το εύστοχο περιεχόμενό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

«ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΑΘΗΝΑ»
Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου Ηλιούπολης
«ΑΝΕΜΟΣ»


Tο Σωματείο μας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΠΟΚΕΣ, την αποκλειστική διαχείριση του ΠΟΚΕΣΑ, συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και είναι Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο τη διάδοση των Τεχνών του Σαολίν.

Διεύθυνση: Γραβιάς 5, Ηλιούπολη 16343
Κινητό: +30 6906505860
Επίσημη Σελίδα Facebook | Επίσημη Σελίδα Twitter | E-mail: info@shaolinwind.gr