Η δασκάλα της ΟΑΣΚΦΗ ΑΝΕΜΟΣ Αντωνίου Ευσταθία, βρέθηκε μαζί με λιγοστούς υποστηρικτές στο Μαραθώνα για να παρακολουθήσουν την ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΠΟΚΕΣ με θέμα Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα Ανηλίκων, κοινώς Μπούλινγκ. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, 2017.
Το θέμα της ημερίδας ήταν άκρως ευαίσθητο και δεν θίγει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, αλλά την κοινωνία στο σύνολό και στην δομή της. Το πολυσύνθετο αυτό φαινόμενο αναπαράγει τις παθογένειες της ίδιας της κοινωνίας και η αντιμετώπιση του μπορεί να γίνει μόνο με την σωστή ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ίδιων των παιδιών και των γονιών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Η κεντρική ομιλητής ήταν η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Δρ. Σβουρδάκου Δέσποινα, η οποία ανέλυσε κατανοητά και με ξεκάθαρο τρόπο την ενδοσχολική βία και τις προεκτάσεις της και το πώς η οικογένεια, αλλά και οι άμεσοι εμπλεκόμενοι, δάσκαλοι, προπονητές, εκπαιδευτικοί, είναι το Α και το Ω που μπορούν και να προλάβουν αλλά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου, κου Σταμούλη Λάμπρου, ενώ ο ο Γεν. Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την αγωνία όλων, δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτές τις ημερίδες εκτενέστερα από τη νέα σεζόν.

Φωτογραφίες του άρθρου: Ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό
image

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

«ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΑΘΗΝΑ»
Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου Ηλιούπολης
«ΑΝΕΜΟΣ»


Tο Σωματείο μας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΠΟΚΕΣ, την αποκλειστική διαχείριση του ΠΟΚΕΣΑ, συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και είναι Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο τη διάδοση των Τεχνών του Σαολίν.

Διεύθυνση: Γραβιάς 5, Ηλιούπολη 16343
Κινητό: +30 6906505860
Επίσημη Σελίδα Facebook | Επίσημη Σελίδα Twitter | E-mail: info@shaolinwind.gr