Α.Σ. "ΑΝΕΜΟΣ"



Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά «4th Acropolis-Forbidden city international wushu open tournament», που διεξήχθη το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Αθήνα, παρουσία των Grand Masters Wu Bin, Tang Tung Wing και Wang Pei Kun και διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής, το China Cultural Centre in Athens και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούσου Κουνγκ Φου.

Περισσότεροι από 1.300 αθλητές από σχεδόν 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, Νότιας Αφρικής, του Μεξικό, Ιταλία, Βραζιλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Λίβανο, Ελβετία και άλλες, συγκεντρώθηκαν στην χώρα μας για να δείξουν τη γοητεία των κινεζικών πολεμικών τεχνών μέσα από υπέροχες παρουσιάσεις.

Το τουρνουά είχε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έλαβε χώρα το Σάββατο με τις κατηγορίες Τaolu και Τaiji, ενώ στο δεύτερο μέρος διεξήχθησαν οι αγώνες Sanda και Light Sanda, που έγιναν την Κυριακή.

Ο σύλλογος μας συμμετείχε με 12μελή ομάδα αθλητών με 19 συμμετοχές, που ανταποκρίθηκε άξια στις υψηλές απαιτήσεις του πρωταθλήματος, παρά τις εντάσεις, την κόπωση καθώς και την απογοήτευση, πράγματα αναπόφευκτα σε ένα τουρνουά τέτοιας εμβέλειας.

Στα Taolu οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κατακτώντας πρωτιές αλλά και θέσεις μέσα στην πρώτη τριάδα. Αναλυτικά:

Taolu Modern 32 Forms Nanquan - Children 'A' (9-11 years) - C level Male
Πυτικάκης Γιώργος 1η θέση
Ευρυπιώτης Αντώνης 3η θέση (πρώτη αγωνιστική εμφάνιση)

Taolu Modern 32 Forms Nanquan - Cadets (12-14 years) - C level Female
Τσίκου Αλεξία 1η θέση

Taolu Traditional Weapons Other Style Weapons Double Weapons - Cadets (12-14 years) - C level Female
Τσίκου Αλεξία 1η θέση

Taolu Traditional Barehand Shaolin Quan - Juniors (15-18 years) - B level Female
Ριζούλη Μαριάνθη 4η θέση

Taolu Traditional Barehand Shaolin Quan - Cadets (12-14 years) - B level Female
Καυκή Δέσποινα 5η θέση

Taolu Traditional Weapons Other Style Weapons Double Weapons - Cadets (12-14 years) - B level Female
Καυκή Δέσποινα 2η θέση

Taolu Modern Wubuquan - Juniors (15-18 years) - C level Male
Παπαδόπουλος Ηλίας 1η θέση (πρώτη αγωνιστική εμφάνιση)

Taolu Modern 32 Forms Nanquan - Adults (41-50 years) - A level Female
Τζωρτζάκη Σμαράγδα 1η θέση (πρώτη αγωνιστική εμφάνιση)

Taolu Modern Wubuquan - Adults (51-60 years) - A level Female
Γιαλαμά Ελένη 1η θέση (πρώτη αγωνιστική εμφάνιση)

Taolu Modern 32 Forms Nanquan - Adults (51-60 years) - A level Male
Κατσουλάκος Παναγιώτης 1η θέση (πρώτη αγωνιστική εμφάνιση)


Δυστυχώς λόγο ασθένειας η Ριζούλη δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην κατηγορία Taolu Traditional Weapons Other Style Weapons Double Weapons - Juniors (15-18 years) - B level Female, όπως επίσης δεν μπόρεσε να κάνει το αγωνιστικό της ντεπούτο στη Sanda, χάνοντας μία σίγουρη θέση στο βάθρο των νικητών, αφήνοντας στην Μεξικανή Rojas και στην κρητικιά Παντελάκη την 1η και την 2η θέση στη κατηγορία Sanda 15 - 16 years - Female (60kg).

Οι πρωτοεμφανιζόμενες στο Light Sanda, Καυκή και Τσίκου, κατέκτησαν την δεύτερη θέση, καθώς η Καυκή έχασε από την πολύ πιο έμπειρη Λιβανέζα αθλήτρια Saliba, ενώ το άγχος και η απειρία της Τσίκου την έκανε να εγκαταλείψει στο δεύτερο γύρο από την πολύ πιο δυνατή και έμπειρη αθλήτρια του Filis Gym.

Ευτυχώς, η συμμετοχή του Παπαδόπουλου προ μηνός στο Young Dragons III, βοήθησε τον αθλητή μας να κερδίσει την 1η θέση, απέναντι σε πολύ πιο πεπειραμένους αντιπάλους. Comeback στη Sanda έκανε ο αθλητής μας Κατακαλαίος Σταύρος, κατακτώντας την 3η θέση καθώς ηττήθηκε από τον ιταλό συναθλητή του Barbarosso Giacomo.

Οι Τούπαλας και Τσίγαλος δοκίμασαν το kick light καθώς ο διεθνής κανονισμός ορίζει τα 80kg ως το ανώτερο επιτρεπτό βάρος για τους αγώνες Sanda στους εφήβους. Δυστυχώς, οι αθλητές μας βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ρινγκ, γεγονός που τους απογοήτευσε. Το γεγονός αυτό μαζί με το άγχος και την αγαρμποσύνη, οδήγησαν στον τραυματισμό του Τούπαλα με τον Τσίγαλο να του παραχωρεί την 1η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Sanda:

Καυκή Δέσποινα 2η θέση - [Light Sanda 14 years - Female (-52kg)]
Τσίκου Αλεξία 2η θέση - [Light Sanda 13 years - Female (-65kg)]
Παπαδόπουλος Ηλίας 1η θέση - Light Sanda 15 years - Male (-60kg)
Κατακαλαίος Σταύρος 3η θέση - Light Sanda 18+ years - Male (-80kg)

Τούπαλας Βαγγέλης 1η θέση [Kick Light - Junior Male 16-18 years (Advanced +89kg)]
Τσίγαλος Κυριάκος 2η θέση [Kick Light - Junior Male 16-18 years (Advanced +89kg)]


Τελειώνοντας αναφέρουμε τα λόγια του Master Wu Bin,
«Το διεθνές τουρνουά Acropolis-Forbidden city, είναι μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης και επικοινωνίας για τους λάτρεις των πολεμικών τεχνών σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο μέλλον, για να ενισχύσουν τη φιλία και τις ανταλλαγές μεταξύ των ανθρώπων».







Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaoliwind.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolinwind.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου.
Οι πληροφορίες που περιέχει ο παρών ιστότοπος υπόκεινται σε δήλωση Προσωπικών δεδομένων - GDPR, σε επιφύλαξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και σε όρους και προϋποθέσεις χρήσης.