Στο πολυχώρο Πολεμικών Τεχνών Αθήνας στα Πατήσια βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 18/3/2017 η δασκάλα της Ο.Α.Σ.Κ.Φ.Η. Άνεμος μαζί με τους μαθητές της Αξιώτη Στυλιανό, Κατακαλαίο Σταύρο και Παπανίκο Λεωνίδα, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίνγκ Τσουν, καλεσμένη του Σιφού Παντελιά Αντώνη και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν.

Το Γιονγκ Τσουν Τσουάν [Κιν.: yǒng chūn quán 詠春拳] ή Ουίνγκ Τσουν όπως είναι πιο γνωστό, είναι από τα πιο διάσημα στυλ κινέζικης πολεμικής τέχνης και ασκείται απο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο, που το έχουν λατρέψει είτε σαν πολεμική τέχνη, είτε απλά σαν μία μορφή άσκησης για τη βελτίωση και την διατήρηση της σωματικής υγείας.

Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Σιφού Παντελιάς Αντώνης της Ακαδημίας Γιονγκ Τσουν Φοσάν, που ανήκει στο γενεαλογικό δέντρο του Μεγάλου Δάσκαλου Lun Gai και φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο Athens Martial Arts, από τον δάσκαλο Μιχάλη Κοσσυβάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά από τα συνεργαζόμενα με το ΕΠΟΚΕΣ σωματεία με τις ομάδες τους και δάσκαλοι και σπουδαστές από διάφορες σχολές Ουίνγκ Τσουν.

«Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στο Γιονγκ Τσουν Τσουάν και είναι μια ημέρα που δίνει την ευκαιρία να βρεθούν μαζί όλοι όσοι ασχολούνται με αυτή την Κινεζική Τέχνη, με ενότητα, άσχετη γεννεαλογικού δέντρου, να προωθήσουν την τέχνη στο σύνολό της και να τιμήσουν τους δασκάλους που την διέδωσαν. Ευχόμαστε του χρόνου πολλοί περισσότεροι δάσκαλοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».
Δήλωσε ο Σιφού Παντελιάς Αντώνης

Οι φωτογραφίες του παρόντος άρθρου είναι του Φωτογράφου Αξιώτη Στυλιανού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφίες του άρθρου: Παγκόσμια Ημέρα Ουίνγκ Τσουν 2017
image

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

«ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΑΘΗΝΑ»
Ομάδα Ανάπτυξης Σαολίν Κουνγκ Φου Ηλιούπολης
«ΑΝΕΜΟΣ»


Tο Σωματείο μας τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΠΟΚΕΣ, την αποκλειστική διαχείριση του ΠΟΚΕΣΑ, συνεργάζεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και είναι Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου, με μοναδικό στόχο τη διάδοση των Τεχνών του Σαολίν.

Διεύθυνση: Γραβιάς 5, Ηλιούπολη 16343
Κινητό: +30 6906505860
Επίσημη Σελίδα Facebook | Επίσημη Σελίδα Twitter | E-mail: info@shaolinwind.gr